Možno si aj vy teraz povzdychnete a poviete, že varenie vám zaberá kopec času a jedlo sa skonzumuje veľmi rýchlo vzhľadom na to, koľko energie a času si jeho príprava vyžaduje. Prijímať potravu však musíme a varenie je proces, pri ktorom vznikajú aj zaujímavé pokrmy, ak na to máme chuť a táto činnosť nás baví. Zdravá strava s dostatkom všetkých výživných látok sa dnes omieľa na každom kroku, no je to potrebné hlavne vzhľadom na to, že sme zaneprázdnení a jedlu nevenujeme toľko pozornosti, koľko by si zaslúžilo, ale hrešíme v podobe konzumácie fastfoodov a iných podobných rýchlych občerstvení, pritom aj doma sa dá pripraviť zdravé a výživné jedlo rýchlo a z kvalitných surovín.

Pri varení si môžete vziať posilu

Medzi zdravé alternatívy mäsových produktov môžeme zaradiť kuracie mäso, veľmi obľúbené pre svoju ľahkosť, stráviteľnosť či benefity, ktoré jeho konzumácia ponúka, ale aj možnosť rýchlej prípravy a mnohých variantov úpravy. Kura sa dá využiť celé, ale Aby Boli Kuracie Prsia šťavnaté V Rúre môžeme ho rozdeliť na porcie, stehná, krídla, chrbát či prsia, a tiež vnútornosti, takže z neho nemusíme vyhodiť vôbec nič. Každá časť kurčaťa sa dá pripraviť iným spôsobom, najčastejšie ľudia pripravujú prsia či stehná, ktoré majú chutné mäso. Prsia sú však podstatne chudšie, preto si pri ich príprave môžeme pomôcť rozličnými dochucovadlami a surovinami, ktoré spôsobia, že mäso bude príjemne šťavnaté. Mnoho kuchárov na to využíva slaninku, ktorou prsia prešpikujú alebo ich obložia a nechajú spolu dusiť v rúre.

Grilované kurča je každému známe

Jednoduché recepty na prípravu šťavnatých kuracích pŕs vyhľadávame bežne, aby boli chutné, ale zároveň rýchlo pripravené. Jeden recept hovorí, že prsia môžeme obaliť v mixe korenín, kde nesmie chýbať cesnak, olivový olej, soľ, mletá paprika a čierne korenie. V ňom obalíme umyté a odblanené kuracie prsia, preložíme ich na pekáč, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a vo vopred vyhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Sledujeme a podlievame ich, až pokiaľ nebudú pekne zlatisté na povrchu. Takto pripravené prsia je vhodné ozdobiť petržlenovou vňaťou a podávať ich s ryžou či varenými zemiakmi a čerstvým zeleninovým šalátom. Toto ľahké jedlo je hneď možné konzumovať.